Ventilløsninger til vandinstallationer

For at sikre mod korrosion og opnå driftssikkerhed er der to materialer, der er særligt velegnede: Rødgods og rustrit stål.

Rødgods som er betegnelsen for et meget stabilt blandingsmetal – en legering – som er velegnet til produktion af rørkomponenter, fittings, afspærrings, regulerings, sikrings- og kontraventiler til montage i udvendige såvel som indvendige vandinstallationer.

Rødgods er en af de mest korrosionsbestandige kobberlegeringer, der findes til vandinstallationer. Ventiler lavet af rødgods har den længste levetid på markedet og kan med fordel anvendes i alt lige fra områder med saltholdigt vand (typisk kystnære områder) til områder med fersk vand (overfladevand fra søer).

Download brochurer om:
Ventiler til sikring af byggevand og midlertidige vandinstallationer  (FK-4)
Weser afspærringsventiler
Materialelegeringer

Korrosionsbestandigheden betyder også en sikkerhed mod afgivelse af zink. Det skyldes et stort kobberindhold og et beskedent indhold af zink (max fem procent). Materialekombinationen giver en korrosions- og driftssikker fordel i forhold til traditionelle og billigere messinglegeringer, som typisk vælges til vandinstallationer.

Rustfri stål er et rent materiale, som uden problemer kan anvendes i blandingsinstallationer, da der i modsætning til kobberholdige legeringer ikke afgives nogen former for metaller, der kan skabe grobund for en galvanisk korrosion – fx ved delvis renovering af eksisterende vandinstallationer.

Til gengæld er rustfrit stål ikke altid rustfrit, hvilket bl.a. opleves i vandinstallationer, hvor vandet har et højere indhold af klor eller opløste salte. Det er derfor altid en god idé at rekvirere en udvidet vandanalyse, inden der vælges materialer til vandinstallationerne.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig KemTechs nyhedsbrev og få viden om sikring af drikkevandet, vedligeholdelse af vandinstallationer, god vandhygiejne og nyeste produkter på markedet til bygningens vandinstallationer. Vi udsender nyhedsbrev 2-4 gange om året. Du kan altid afmelde dig igen.